Jort Merken, AIOS arbeid & gezondheid

‘Deze switch is mijn beste beslissing ooit’

Jort houdt van auto’s en van techniek. Daarom koos hij ervoor om cardioloog te worden. Hij wilde mensen met problemen aan hun inwendige ‘motor’ helpen. Zijn opleiding had echter veel impact op zijn privéleven. Hij besloot dat het roer om moest en koos voor een nieuwe specialisatie met een goede werk-privé-balans.

“Mijn partner en ik puzzelden met onze agenda’s om elkaar te kunnen zien. Spontaan afspreken met vrienden, of tijd voor mijn hobby’s vinden, was lastig. Daardoor vroeg ik me steeds vaker af of een leven als cardioloog bij mij zou passen. Met hulp van een jobcoach onderzocht ik waar ik voldoening uit haal. Ik houd van het contact met mensen. Ik vind het fijn als mijn werk aan het eind van de dag af is. Vaste werktijden, werken in een team, dat past bij mij. Zo kwam ik bij de specialisatie arbeid & gezondheid / verzekeringsgeneeskunde uit. Ik werk nu drie jaar bij UWV Sociaal Medische Zaken. Deze switch is mijn beste carrière beslissing ooit.”

Wezenlijk van betekenis zijn

“Bij UWV heb je tijd om écht met je cliënt in gesprek te gaan. Al pratend leer je de context van een cliënt kennen. Dat is een heel belangrijk aspect van ons werk. Je ontdekt dan dat er zaken kunnen spelen die heel wezenlijk zijn voor iemands herstel. Laatst vroeg ik een cliënt naar haar kinderen. Haar reactie deed me vermoeden dat er iets was. Toen ik daar later op terugkwam, bleek dat haar kinderen overleden waren. Ze had er nooit met iemand over kunnen praten. Het was dus vooral het onverwerkte verdriet dat haar ziek maakte. Het vertrouwen dat je op zo’n moment van een cliënt krijgt raakt me. Hoe beter mensen me een inkijkje in hun leven geven, hoe beter ik kan kijken hoe ik hen met behulp van onze sociale wetten kan helpen.”

De lekkerste soep bestaat uit verschillende ingrediënten

“Bij verzekeringsgeneeskunde werk je binnen wettelijke kaders. Toch voelt dat niet als een belemmering. Er is voldoende vrijheid om je eigen beslissingen te nemen, om te bepalen of bepaalde onderzoeken nodig zijn. In Heerlen werken we met Sociaal Medische Teams (SMC) die uit verschillende disciplines bestaan. Denk aan een medisch secretaresse, een arbeidsdeskundige, een psycholoog,  een sociaal medisch verpleegkundige en een arts. Daardoor krijg je als arts een ondernemendere rol. Je zit minder op een eiland en door de inzet van de juiste collega’s op de juiste plek wordt je als arts ontlast. Daardoor kunnen we als team meer mensen sneller helpen. Dat is fijn voor de cliënt én fijn voor ons, want elk teamlid doet waar hij of zij goed in is en heeft daarin zijn eigen verantwoordelijkheid. Ik vergelijk het weleens met koken. De lekkerste soep bestaat uit verschillende ingrediënten die elkaar aanvullen. Dat is in een SMC ook zo. Door alle talenten in het team optimaal te benutten, lever je het beste resultaat.”

Duaal leiderschap en werkplezier

“De regievoerder binnen mijn SMC gaat binnenkort met pensioen. Ik loop nu als aspirant warm om hem te vervangen. Daardoor krijg ik straks meer verantwoordelijkheid. Het duaal leiderschap dat ik samen met de manager in zal vullen, past prima bij mijn ambitie. Samen met de andere artsen in het team deel ik de verantwoordelijkheid voor medisch inhoudelijke zaken. De nauwe samenwerking met het team en de inhoud van mijn werk als arts arbeid & gezondheid zorgen voor veel werkplezier. En als het werk gedaan is, heb ik nog tijd en energie over voor een leuk privéleven. Kan ik weer gezellig een terrasje doen en met mijn auto toeren.”